כאן נרשמים לניוזלטר של הבלוג "זיקוקי למידה"!

הצטרפו לניוזלטר וקבלו תוכן פרקטי על למידה ושיווק הלמידה בארגון.

הצטרפו לקבוצת הווטסאפ "משווקים למידה"

תכנים קצרצרים ופרקטיים שיעזרו לכם לשווק ולקדם את הלמידה גם בתקופה הזו, וגם עדכונים על הדרכות ללא תשלום והטבות מעת לעת.

רוצים פגישה איתי במתנה?
אני מלווה אנשי וצוותי למידה בארגונים לבניית תהליכי למידה אפקטיביים ועדכניים באמצעות תוכניות יעוץ, ליווי והכשרה. 
אשמח להיפגש לחצי שעה מרוכזת באונליין כדי לברר ביחד לאן תרצו להגיע ואיך אוכל לעזור לכם להגיע לשם.
כתבו לי כאן, מבטיחה לחזור בהקדם. 

ריאיון עם ענבר סבאג שפייזמן מנציבות שירות המדינה

זמן קריאה: 6 דקות

ענבר סבאג

את ענבר סבאג שפייזמן אי אפשר לפספס. ענבר היא סגנית מנהל אגף בכיר למידה ארגונית בנציבות שירות המדינה -אחד מגופי הלמידה הכי ייחודיים ומסקרנים היום.
כבר תקופה ארוכה שאני עוקבת בהתפעלות, כמוכם, אחרי הפעילות שלה ושל הצוות שלה, היוזמות החדשניות שלהם והידע שהם חולקים בנדיבות עם כולם.
בשנה האחרונה גם זכיתי גם לעבוד עם ענבר. איזה כיף שהיא הסכימה להתראיין אצלי בבלוג,
ועוד יותר כיף שהראיון מתפרסם במקרה בתזמון מושלם- ביום האישה הבינלאומי, כי ענבר היא אשת למידה פורצת דרך לכל הדיעות. 

שאלתי את ענבר את כל השאלות: איך מנהלים את הלמידה בנציבות שירות המדינה בתקופת משבר, איך מייצרים כ"כ הרבה תוכן ופעילות במשאבים מוגבלים, וגם לאן היא חושבת שעולם הלמידה הולך. 
תעשו קפה ובואו לקבל טונות של השראה. 

אהלן ענבר, ספרי לנו קצת מי את, מעבר לטיייטל 🙂

הי שירי, איזה כיף שהזמנת אותי, אני עוקבת אחרי הבלוג שלך ולומדת ממנו כל הזמן דברים חדשים.

אני ענבר, בת הזקונים של אשר ופרחיה ז"ל. בבית כולם קוראים לי ברי. איבדנו את אמא שלי לסרטן לפני 3 חודשים וזה האובדן הכי גדול של חיי. היא ואני היינו בחיבור מטורף ואני עוד מעכלת את לכתה.

אני אמא של שיר בת 15 ואור בן 9 ובת זוג של עמית, גרים במודיעין.
אפשר להגיד שכבר בילדות אמרו עליי שאני אנרג'יזר וזה נכון גם היום 😉

התחלתי את דרכי בשירות המדינה כסטודנטית צעירה. עברתי בין כמה משרדי ממשלה ועשיתי את מגוון התפקידים שאפשר "לפי הספר": סטודנטית, מנהלת לשכת מנכ"ל הלמ"ס, מרכזת דו"ח פני החברה בלמ"ס, מנהלת תחום תכנון אסטרטגי של קידום נשים בנציבות, וכיום אני סגנית מנהל אגף בכיר.

שתפי אותנו קצת על מאחורי הקלעים של האגף שלכם - כמה אנשים אתם? מה אתם עושים? מה מייחד את אסטרטגיית הלמידה שלכם?

אנחנו אגף קטן יחסית, משהו כמו 7 אנשי צוות. אופיר בניהו הוא מנהל האגף והוא אחראי לא רק על הלמידה הארגונית אלא גם על הרווחה בשירות המדינה.

האגף הוא גוף מטה רוחבי שנותן שירות לכל משרדי הממשלה.
אנחנו אחראים בעיקר על 3 צירים מרכזיים:

ציר 1 – קביעת מדיניות רוחבית ממשלתית בתחומי הליבה האלה (למידה ורווחה)

ציר 2 – אחראיות על כל העוסקים בלמידה בשירות המדינה. זה כולל גם ניהול פורומים מקצועיים, בחירה של מנהלי הלמידה בוועדות הבוחנים, ניהול ימי עיון, הכשרה שלהם לתפקיד ועוד ועוד.

ציר 3 – מרכז פלא, שהוא מרכז חדש שהקמנו לכל ההכשרות של ניהול ההון האנושי בשירות המדינה. למה פלא? כי פה-לומדים-אחרת . כולנו נדרשים לשינויים בהתאם לשינויים בשוק העבודה המשתנה.

מה שחשוב להגיד בהקשר של האגף, הוא שראש האגף, אופיר, נותן לנו רוח גבית ואפשרות לעוף עם רעיונות ויוזמות, ואני חושבת שזה מפתח משמעותי לכל הפעילות שלנו. כי אנחנו צוות מאוד קטן ומגובש אבל מלא דרייב ואנרגיה לעשיה. והסוד שלנו טמון גם בכוח הנשי של האגף: רעות כהן נגר, מוריה אליאסזאדה, לאה בן שלמה, דבורה פריד וברוריה אטיאס- כוח נשי קטן ומשמעותי!

קשה להרחיב על אסטרטגיית הלמידה שלנו, אבל בעיקר היא ממוקדת Life Long Learning  – למידה לאורך כל מחזור חיי העובד' כדי שעובדי שירות המדינה יהיו הכי כשירים לתפקידם,
חדשנות בלמידה וכזו שעוקבת אחרי הטרנדים החמים כיום בעולם הלמידה
ו-keep it simple – לייצר תוצרי למידה רוחביים "כאן ועכשיו" ולתת מענים בזמן אמת.

אילו אתגרים מעסיקים אתכם בימים אלה? ואיך אתם מתמודדים איתם?

הקורונה תפסה אותנו, כמו את רוב הארגונים, ברמת מוכנות בינונית כי רוב ההכשרות שלנו היו עדיין פרונטליות.

כבר בתחילת הקורונה ביצענו הערכת מצב – ניסינו להבין מה המשרדים הכי צריכים וייצרנו פתרונות יש מאין. תזכרי גם שאנחנו בשנה ללא תקציב מדינה – וגם במצב של חוסר יציבות פוליטית אז  פעלנו בכמה כיוונים בהרבה יצירתיות:

  1. פיתחנו את "חטיפי שוש": מפגשי למידה למנהלי הלמידה בכל יום שלישי ב-10 בבוקר בזום. הבנו די מיידית שפלטפורמת הזום יכולה לשמש לנו תחליף מצוין ללמידה ממוקדת ועכשווית, ומיד יצאנו לדרך עם המתווה הזה.
  2. הקמנו צוות בין-משרדי של מנהלי למידה, שמייד התחיל לפתח ערכות למנהלים בנושאים הבוערים שבהם כולם עסקו: ניהול מרחוק, העלאת מוטיבציה, פיתוח תקשורת, איך לומדים בעידן החדש ועוד. 
  3. היינו שותפים לצוות של האגף לשוויון מגדרי , ישראל דיגיטלית ודלויט שפיתח אתר ומענים לנושא תעסוקה גמישה. באתר הנגשנו מידע קריטי למנהלים ועובדים כאחד. 
  4. כשהבנו ש"מפגשי שוש" חסרים לאוכלוסיות נוספות בשירות המדינה, פיתחנו את "פורום למידידע", שמיועד לקהלי HR רחבים יותר, וגם הוא מתקיים אחת לחודש בזום.

יש עוד המון יוזמות אבל קצרה היריעה מלהזכיר את כולן כאן.

ערכות למידה למנהלים

הזכרת קודם את ערכות הלמידה שפיתחתם למנהלים. גלי לנו את הסוד שלכם- איך צוות קטן מייצר כ"כ הרבה תוכן בכ"כ מעט זמן, ועוד בתקופה שאין תקציב מדינה?

הסוד טמון בא.נשים ובדרייב לעשייה. בורכנו בשירות המדינה במנהלי למידה מעולים שבמעולים. מההתחלה,  אני חושבת שהיה לנו תכנון פרויקט הלכה למעשה: קודם הגדרנו לעצמנו מה היינו רוצים לדעת בתקופה המשברית הזו, ואז נוצרה לנו מפה אסטרטגית. אח"כ הקמנו את צוותי הפעולה, שכללו מנהלות למידה ממשרדים שונים. הצוות הרחב פיתח כ- 3 שלוש ערכות, ואח"כ הגרעין המשיך לפתח את השאר.

ניסינו לייצר ערכות כמה שיותר פרקטיות, ועדיין הייתה ביקורת על כך שאנשים היום לא קוראים ולא מתעמקים. אז את יודעת מה אני עונה לזה? שלא ניתן להשטיח כל הזמן את השיח רק כדי לרצות את הקהל. צריך להאמין במוצר ולרוץ איתו בכל הכוח.

והאמת שלא היינו צריכים לרתום לעשייה. אנשים שמחו לפתח גם בעצמם יכולות ולהיות חלק ממשהו גדול. אחרי הכל, כל התוצרים שלנו מונגשים גם מעבר לשירות המדינה, מתוך תפיסה שמוצר ממשלתי הוא מוצר ציבורי. ולכן אנחנו מפרסמים הכל גם ברשת לטובת ארגונים נוספים, ורבים בוחרים גם להתייעץ אתנו.

בא לך לשתף בעוד יוזמות או פעילויות ייחודיות שלכם?

עוד כמה יוזמות מעולות שהובלנו השנה:

  • תוכנית הכשרה היברדית למנהלי הלמידה החדשים בשירות המדינה – תוכנית חדשנית ועשירה שמשלבת בין פרונטלי לבין דיגיטלי ולמידה עצמית. התוכנית פותחה על ידי רעות כהן נגר מהצוות -לגמרי לבד, ועם המון יצירתיות ומעוף.
  • תוכנית SKILL UP – יוזמה מרתקת של שילוב זרועות בינינו לבין זרוע העבודה, הג'וינט וישראל דיגיטלית. התוכנית מתמקדת בהרחבת סל המיומנויות של מנהלי דרג הביניים בשירות המדינה לשוק העבודה המשתנה. כאן הפיצוח ופיתוח התוכן בוצע בכישרון רב על ידי מוריה עם הגר מהצוות של הג'וינט. באמת חבורה של אלופות.
  • מטמיעים תרבות למידה בשירות המדינה – יוזמה של אופיר בניהו, מנהל האגף, לצאת בפיילוט של שעתיים למידה בשבוע לכל עובד /מנהל בשירות המדינה כדי לעודד ולתמרץ את העובדים ללמידה עצמית. אנחנו עוד לומדים את הפיילוט הזה אבל זה בהחלט שם אותנו בחזית העשייה גם בהשוואה מול הארגונים העסקיים.

ספרי לנו קצת על פורום פל"א, פורום אימפקט ופורומים נוספים שאתם מנהלים

אנחנו מנהלים במקביל מספר פורומים מקצועיים. זה ניהול קהילות "פר אקסלנס".

פורום פלא מיועד למנהלי הלמידה, והוא כבר קרוי היום "חטיפי שוש" – וזה ממש קריאטיביות בלמידה.
פורום אימפקט מיועד לעובדי יחידות הלמידה, ויש לנו עוד פורומים לקהלי יעד נוספים: קהילת ה HR, משרדים גדולים ועוד.

אני חושבת שהסוד טמון בתוכן: כשמייצרים תוכן איכותי אז אנשים תמיד ירצו לבוא ולצרוך אותו. אנחנו משתדלים לעשות את זה, וזה לא קל. מוריה אליאסזדה מנצחת על התזמורת הזו בהצלחה גדולה- וכן, צריך גם ראש יצירתי: לראות מישהו בפייסבוק ולאתר אותו מייד למפגש הבא. ממש פתרונות יש מאין, וכל הזמן חשיבה חדשנית.

מפגש בפורום "חטיפי שוש" 

בתור גוף הדרכה שמשווק "חזק" את הפעילות שלו, איך את רואה את החשיבות של שיווק הלמידה?

את יודעת מה אומרים, שירי, "אם אתה לא שם אתה לא קיים". אז הנוכחות שלנו ברשת חשובה לי באופן אישי. אני חושבת שבמיוחד כשיש עשייה כ"כ ענפה – חשוב שגופי הדרכה נוספים יכירו אותנו, שעובדי מדינה יידעו מה אנחנו עושים ובמה משקיעים.

אנחנו גוף מאוד מקצועי בתוך נציבות שירות המדינה ומשפיעים מבפנים על איך עולם הלמידה נראה.
אנשים לא כ"כ קוראים היום, אז אני משתדלת להעלות פוסטים על יוזמות מיוחדות שלנו, לכתוב אותם בצורה קלילה.
לייצר נוכחות ברשת מחייב אותך כל הזמן לעקוב גם אחרי מה שארגונים אחרים עושים, ללמוד ולדעת מה כן לפרסם ומה פחות. יש בזה השקעה לא קטנה, אבל זה חשוב מאוד למיצוב האגף כגוף מקצועי שמביא ערך.

מהו הדבר שאת הכי אוהבת בתחום העשייה שלך?

אני אוהבת את העבודה עם הא.נשים ואת הקסם שקורה בחיבורים: ברמה הפורמלית מול עובדי ועובדי שירות המדינה, ברמה הצוותית מול מנהלי הלמידה והצוות של האגף, ברמה המדינתית – מול האזרח שבסופו של יום יקבל שירות טוב יותר. וגם משתדלת ללמוד מכישלונות ולהיות טובה יותר להבא.

אני חושבת שכולנו בסופו של יום מספרי סיפורים (סטוריטלינג)- הסיפור שלנו הוא השיווק לתוכניות הלמידה ללומד, הסיפור שלנו הוא הגברת המעורבות של הלומדים באמצעות חיבור שלהם לסיפור שלנו.

הסיפור שלנו הוא איך אנחנו בוחרים לשתף את העשייה ואיך אנחנו כל יום לומדים משהו חדש מכל השותפים שלנו בממשלה ומחוצה לה.

איך את רואה את עולם הלמידה מתפתח בשנים הקרובות?

אני חושבת שאנחנו הולכים חזק לעולם למידה היברידי- גם וגם וגם בלמידה. יש כמה מגמות שיישארו אתנו בשנים הקרובות:

  1. פרסונליזציה של הלמידה – לא עוד אותו מוצר לכולם – אלא התאמה אישית ללומד
  2. יותר דיגיטל בתהליכי למידה והגברת המעורבות של הלומדים – אל תצפו שהעובדים ילמדו לבד! פתחו קבוצות למידה, ואז הידע שיילמד יזרום בצורה חלקה יותר ושיתופית.
  3. למידה שמתחברת חזק ליעדים אסטרטגיים אחרים שהארגון רוצה לקדם, ובעיקרם תהליכי פיתוח אישי ומקצועי של העובד. בסופו של יום זה משליך ומשפיע על תהליכי מחוברות ארגונית, חוויית עובד, אקלים ארגוני, גיוון ועוד המון תהליכים חוצי ארגון.

איך את לומדת ומעשירה את עצמך? מאיפה את מקבלת השראה?

אני בן אדם סקרן, אפשר להגיד שהכל מעניין אותי. נהנית מאוד לשמוע פודקסטים בטיולים שלי עם הכלב. לספרים אני פחות מגיעה לאחרונה כי אני פשוט נרדמת עליהם – בשעות שזה כבר קורה.

אני לומדת מהרצאות Ted, מקריאת חומרים מקצועיים של ה-OECD – של הפורום הכלכלי.
נהנית ממוזיקה טובה ומייצרת פלייליסטים סדרתית, וגם משדרת בלייב במפגשי הלמידה שלנו.
מקבלת השראה ממומחי למידה כמוך, שירי, כמו גדעון זיילר, כמו רינתיה ברוכים-לוין, כמו עידן טפירו ועוד טובים אחרים.

מה בתוכניות הלאה?

באופן אישי – אני רוצה ללמוד, להתפתח ולהתמקצע עוד, וכמובן הייתי רוצה גם להתקדם לתפקיד בכיר יותר בעתיד. אני מאוד נהנית מהעשייה באגף וחושבת שיש לנו עוד לאן לצמוח אישית וקבוצתית.

הייתי רוצה ב- 2021 לפתח עוד תוצרי למידה חכמים שיתנו מענים רוחביים וליצור כל הזמן דברים חדשים. זה הטוב שגורם לי לקום בבוקר עם חיוך.

ולרגל יום האישה חשוב לי להגיד: נשים מנומסות לא עושות היסטוריה!
תאמינו בעצמכן ותוכלו לשבור תקרות זכוכית.
תהיו אתן השינוי – קדמו נשים אחרות. אין ספק שהשינוי תלוי בנו כדי להגיע לחברה שוויונית יותר.
תאמינו שאתן יכולות וגם למדו מכישלונות – קחו את כל זה וצאו לדרך.
דרכנו לשוויון עוד ארוכה אבל אנחנו נכונות לה.
יום אישה שמח ומעצים!

ואוווו! כמה עשייה, כמה השראה. תודה ענבר על הנכונות לשתף ולחלוק איתנו.

יום האישה שמח לכולנו!  ♥

שתפו את הפוסט:

השמיים שלכם זקוקים לזיקוקים?

הצטרפו לבלוג וקבלו מידע עדכני,
טיפים מקוריים וכלים פרקטיים שישדרגו את תהליכי הלמידה שלכם בכל מסגרת משאבים.

אשלח לך עדכון על פוסטים חדשים פעמיים בחודש לכל היותר.
לעולם לא אעביר את המייל שלך לאחרים.
אפשר לצאת מהרשימה בכל זמן בלחיצת כפתור.

מי אני?

היי, שמי שירי דייטש.
למעלה מ-20 שנה אני עוזרת לאנשי וצוותי למידה בארגונים לבנות תהליכי למידה אפקטיביים ולהעצים את האימפקט של יחידת הלמידה בארגון. אני עושה זאת באמצעות תוכניות ייחודיות של יעוץ, ליווי והכשרה בגישה פרקטית, מותאמת-אישית ויסודית, שמביאות לעצמאות ולהצלחה לאורך זמן.

ההתמחות שלי היא שילוב עולם הלמידה הארגונית עם עולמות השיווק כדי להעלות את המודעות והמעורבות של עובדים בלמידה ולהטמיע תרבות למידה בארגון.

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד

גאנט לשיווק הלמידה
[חינם]

» לדעת בכל זמן אילו פעילויות למידה לשווק, באילו ערוצים ומתי, ולהיערך קדימה עם תחושת ודאות וביטחון.

» לרתום יותר עובדים ללמידה ולהשיג את המטרות שלכם בצורה מאוזנת לאורך השנה, מבלי להציף את העובדים בתיקשורים.

גאנט לשיווק הלמידה
[חינם]

» לדעת בכל זמן אילו פעילויות למידה לשווק, באילו ערוצים ומתי, ולהיערך קדימה עם תחושת ודאות וביטחון.

» לרתום יותר עובדים ללמידה ולהשיג את המטרות שלכם בצורה מאוזנת לאורך השנה, מבלי להציף את העובדים בתיקשורים.

דילוג לתוכן