שאלות ותשובות נפוצות

מה זה "פיתוח למידה"?

ב"פיתוח למידה" הכוונה לתהליך של אבחון, תכנון ובנייה של תהליכי למידה אפקטיביים. בעולם הארגוני, מטרת תהליכי הלמידה היא לתמוך בהשגת יעדי הארגון באמצעות שיפור ביצועי העובדים. פיתוח "מאקרו" עוסק בתהליכים רחבים כמו קורסים מקצועיים וקורסי הכשרה לתפקיד. פיתוח "מיקרו" עוסק ברמת יחידת הלימוד, כמו מערך שיעור, סרטון הדרכה וכדומה. כדי לייצר למידה אפקטיבית, משולבים בתהליכי הפיתוח עקרונות וטכניקות מתחום מדעי המוח, הלמידה והזיכרון, לצד שיטות וגישות עדכניות שמותאמות לעולם הלמידה החדש.

מהם שלבי העבודה בפיתוח תהליך למידה?

תהליך הפיתוח כולל בדרך כלל שלושה שלבים:
1- אבחון הצורך וגיבוש הפתרון המתאים (קורס, יחידות לימוד דיגיטליות וכו')
2- פיתוח יחידות הלימוד עצמן (מערך שיעור, מצגת, תרגילים וכו')
3- העברה או הפצה של יחידות הלימוד לקהל היעד, בדיקת אפקטיביות הלמידה, ועדכון התוצרים באופן שוטף בהתאם לצורך.
רוצה עוד מידע

אני עובד/ת בתחום הלמידה בארגון, איך אוכל להיעזר בך?

אין לכם פונקציית פיתוח למידה בארגון? משאבי הזמן שלכם מוגבלים והייתם רוצים עזרה נקודתית? התחלתם תפקיד חדש כעולם הלמידה ואין מי שילווה אתכם בצעדים הראשונים? הגעתם למקום הנכון 🙂 אני מספקת שירותי ייעוץ וליווי לאנשי למידה, פיתוח של תהליכי למידה ותוצרי למידה מגוונים, והעברת סדנאות בארגונים במגוון נושאים.

אני עצמאי/ת בתחום הלמידה/הדרכה- איך אוכל להיעזר בך?

רוצה לבנות הדרכה, סדנה, הרצאה או כל תוצר למידה אחר? מומחה תוכן לא תמיד יידע להעביר בצורה נכונה ואפקטיבית את כל הידע והניסיון הרב שנצבר. לכן חשוב להתייעץ עם איש מקצוע ששולט בפן המתודולוגי ויידע להבחין בין עיקר לתפל, להמליץ על רצף הלימוד הנכון ועל שיטות הלימוד המתאימות ביותר למטרה ולקהל היעד שלך. אשמח לסייע בפגישת ייעוץ, שאחריה הכל יהיה ברור יותר 🙂
רוצה עוד מידע

איך תוכלי לפתח קורס או תהליך למידה בנושא מקצועי שאת לא בקיאה בו?

בשני העשורים שבהם פיתחתי מאות תוצרי למידה, עסקתי בנושאים מגוונים ומורכבים, כמו הדרכות לנוטריונים, אשראי ופיננסים, מכירות, ניהול ועוד. מפתח למידה הוא איש מקצוע בעל מומחיות מתודולוגית- בעל ידע וניסיון ביישום עקרונות למידה וזיכרון מבוססי מחקר, גישות ומודלים לפיתוח למידה, ומגוון שיטות למידה והדרכה. כחלק מתהליך פיתוח למידה, מפתח הלמידה עובד בשיתוף עם מומחה התוכן, שואל שאלות ולומד באופן עצמאי את התוכן המקצועי - אך לא באותה רמה כמו מומחה התוכן, אלא ברמה שמאפשרת את פיתוח התהליך או התוצר הרצוי.

האם את גם מעבירה את ההדרכה בפועל?

במילה- לא. אני אחראית על "מאחורי הקלעים" של תהליך הלמידה, על בניית הקורס ופיתוח התוצרים. בסיום תהליך הפיתוח אתם תקבלו ממני את כל התוצרים כשהם מוכנים להעברה בשטח. את ההדרכה עצמה תוכלו להעביר באמצעות מדריכים פנימיים או מנחים מקצועיים מטעמכם. במידת הצורך אסייע בחניכה ובליווי של המדריכים שלכם לפני ההדרכה ו/או במהלכה.

כמה זה יעלה לי?

כמה עולה פרויקט של פיתוח למידה, זה קצת כמו לשאול "כמה עולה רכב". והתשובה היא- זה תלוי. תהליך של פיתוח למידה יכול להיות בהיקף רחב ומתמשך (למשל פיתוח קורס עם מספר רב של מפגשים), ויכול להיות בהיקף קטן (למשל בניית מצגת להדרכה קצרה). התהליך יכול לכלול שלב אבחוני מעמיק או קצר, לשלב טכנולוגיות מתקדמות (שמייקרות את הפרויקט) או לחילופין להתבסס על טכנולוגיות "לואו קוסט" חכמות וחסכוניות. "בגדול", פרויקט יכול להתחיל בכמה אלפי שקלים, ולהגיע לעשרות אלפי שקלים ויותר. מתלבטים? דברו איתי, אני אעזור לכם להתאים את הפתרון הנכון ביותר למסגרת המשאבים שלכם.

אני רוצה לבנות בעצמי הדרכה, סדנה, הרצאה או קורס דיגיטלי. מאיפה מתחילים?

מתחילים בהגדרה ברורה של המטרה ושל קהל היעד: למי אני מייעד/ת את ההדרכה ומה אני רוצה שהוא ישיג בסיומה? ממשיכים בסיעור מוחות של תכנים אפשריים (מסננים ומשאירים מה שחשוב- כדי לא להציף), יוצרים רצף הגיוני, משלבים "תבלינים"- משחקים, תרגילים, סרטונים וכו', ובסוף מכינים את המצגת ו/או העזרים להדרכה. איך עושים את כל זה? בבלוג שלי תמצאו רעיונות וטיפים בשפע.
רוצה עוד מידע

אני רוצה להתעדכן בעולם הלמידה. מה כדאי לי ללמוד ואיך?

עולם הלמידה משתנה ומתפתח כל הזמן, וכדי שהסנדלר לא יילך יחף- חשוב שגם אנחנו נתעדכן באופן מתמיד ונכיר את המגמות הבולטות בתחום, מודלים חדשים לפיתוח למידה, ממצאים מחקריים עדכניים, פתרונות למידה חדשניים. אפשרויות הלמידה היום הן אינסופיות, החל מהשתתפות בקורסים ובכנסים מקצועיים, דרך קריאת בלוגים, האזנה לפודקאסטים, צפייה בובינרים, וכלה במעקב אחר דמויות מפתח באמצעות המדיה החברתית. לא משנה איך תבחרו ללמוד- העיקר שזה יהפוך לחלק מהלו"ז שלכם 🙂

אני רוצה לעשות הסבה לתחום הלמידה הארגונית. איך עושים את זה?

רוצה להיכנס לתחום הלמידה בארגונים? כדאי קודם כל לחשוב מה מעניין אותך- ניהול הדרכה? פיתוח למידה מיקרו/מאקרו? היום אפשר ללמוד את המקצוע של למידה ארגונית בצורה מסודרת ומעמיקה בקורס מקצועי או כחלק מלימודי תואר אקדמי. בנוסף, אפשר ומומלץ ללמוד את התחום גם באופן עצמאי בדרכים מגוונות- כמו קריאת בלוגים מקצועיים, השתתפות בקבוצות פייסבוק וכדומה. חשוב לדעת שרוב הארגונים מחפשים ניסיון מעשי, ולכן כדאי לחפש משרות שמיועדות למפתחי למידה או למנהלי הדרכה "צעירים", ולהתחיל לצבור ניסיון ותיק עבודות.

יש לך עוד שאלות?