כאן נרשמים לניוזלטר של הבלוג "זיקוקי למידה"!

הצטרפו לניוזלטר וקבלו תוכן פרקטי על למידה ושיווק הלמידה בארגון.

הצטרפו לקבוצת הווטסאפ "משווקים למידה"

תכנים קצרצרים ופרקטיים שיעזרו לכם לשווק ולקדם את הלמידה גם בתקופה הזו, וגם עדכונים על הדרכות ללא תשלום והטבות מעת לעת.

רוצים פגישה איתי במתנה?
אני מלווה אנשי וצוותי למידה בארגונים לבניית תהליכי למידה אפקטיביים ועדכניים באמצעות תוכניות יעוץ, ליווי והכשרה. 
אשמח להיפגש לחצי שעה מרוכזת באונליין כדי לברר ביחד לאן תרצו להגיע ואיך אוכל לעזור לכם להגיע לשם.
כתבו לי כאן, מבטיחה לחזור בהקדם. 

זהירות, זה ויראלי

זמן קריאה: 4 דקות

בואו ללמוד איך להעלות את הסיכוי שהתוכן שלכם יהיה ויראלי. מה הכוונה ויראלי? תוכן "מדבק", שיעשה ללומדים שלכם חשק להיכנס ולצרוך אותו, ואפילו ללכת לספר לחבר'ה. 

אבל לפני הכל, דיסקליימר: אין באמת דרך לצפות מראש אם תוכן יהיה ויראלי או לא. ויראליות היא התוצאה, והיא תלויה בעיקר בתגובה של הלומדים שלנו. אנחנו יכולים לנסות להשפיע על ידי תכנון מוקדם, התכווננות לקהל היעד שלנו, שיפור מתמיד והפקת לקחים. איך? ככה:

כתבו ויראלי

רגע.. חוכמה גדולה, אבל מה זה לכתוב ויראלי? 

זה אומר קודם כל לא לחשוב איך אנחנו כותבים ככה שהתוכן יהיה ויראלי. אלא, לכתוב ככה שהתוכן ידבר אל הלומדים שלנו, יתן להם ערך משמעותי, וגם ייצר אצלם רגש חזק- יסקרן, יצחיק, יפתיע, ירגש, יעורר הזדהות. בשביל זה חשוב להבין מה "כואב" להם? מה הם צריכים? מה יעזור להם? אם בדקתם ועשיתם אבחון כמו שצריך יש לכם את התשובות לשאלות האלה. 

יש עוד לא מעט טיפים לכתיבה ויראלית, ואפשר למצוא אותם בפוסט הזה.

זהו טרנדים ו"התלבשו" עליהם

יש טרנדים שנמצאים איתנו כבר די הרבה זמן, למשל, שימוש בממים (MEME), גיפים, אלמנטים מהרשתות החברתיות כמו סטוריז באינסטגרם/פייסבוק ולאחרונה גם הטיק-טוק. לאחרונה צילמתי עם ארגון שאני עובדת איתו סרטון הדרכה בסגנון "סטוריז". מבטיחה לצרף בהמשך לינק לתוצאה הסופית. מוזמנים לחזור לפוסט הזה או לפשוט לעקוב אחרי העמוד שלי בפייסבוק.

יש גם טרנדים "אקטואליים" שקורים ממש עכשיו,  שאנחנו יכולים להשתמש בהם כל עוד הם רלוונטיים. מה שנקרא בעולם השיווק Real Time Marketing- שיווק בזמן אמת.

אני יכולה לגלות לכם שלא תכננתי בכלל לכתוב את הפוסט הזה. הוא נולד רק בזכות וירוס הקורונה, שכל העולם ואשתו מדברים עליו עכשיו. 

שימו לב, שבטרנדים זמניים כדאי להשתמש כשהטרנד "בשיאו", ובידיעה שיש סיכוי שתצטרכו לעדכן את התוצר בהמשך (כי אחרת כשהטרנד יחלוף אף אחד לא יבין את הקטע). 

וכמובן, כמו תמיד, חשוב שהשימוש בטרנד הספציפי יתאים למטרה, לקהל, למשאבים וכו'. לא לעשות רק כי "זה מגניב". הנה פוסט חשוב שכתבתי בדיוק בנושא הזה.

בקשו מעובד "סלב" לייצר את התוכן או להיות ה"פנים" של התוצר

הרבה מהתכנים הויראליים ברשת הם תכנים שיצרו אושיות רשת, כמו יוטיוברים או ולוגרים עם מיליוני עוקבים. גם בסביבה הארגונית, ל"סלבס" יש הרבה כוח למשוך אחריהם קהל, גם כמי שיכול להמליץ ולעודד אחרים להיכנס לתוצרים, וגם כמי שמעורבים ביצירת התוכן בעצמם. זה יכול להיות מנהל/ת התחום/המחלקה, וזה יכול להיות עובד או עובדת שנחשבים לפרסונה מוכרת בארגון, או כאלה שעובדים נהנים ללכת אליהם ולשמוע מה יש להם לומר. בקשו מהם להצטלם כשחקנים בסרטון וידאו, לכתוב פוסט לבלוג הארגוני, להקליט פרק לפודקאסט, להוביל ובינר מקצועי או לייצר תוכן מסוג אחר. 

שימו לב למשל לסרטון המדליק שיצרו "מימון ישיר" במשאבים פנימיים (!), שהכוכב הראשי בו הוא מנהל אבטחת המידע בארגון. טלי גזית, מנהלת תחום הלמידה ופיתוח ארגוני ב"מימון ישיר", סיפרה על הסרטון בפרק מעולה בפודקאסט "פיצוחים".

עובדת מצלמת סלפי

תדאגו שישמעו על זה

זה שפיתחתם תוצר למידה עם פוטנציאל לויראליות, זה לא אומר שהלומדים שלכם יודעים שהוא קיים. לפעמים אנחנו שוכחים את השלב הזה. אז הצעד הבא הוא להכין תוכנית הפצה מסודרת, כדי שהלומדים יהיו מודעים שהתוצר קיים, יבינו איך הוא יכול לעזור להם ואיפה יוכלו למצוא אותו.

אחד הדברים הכי חשובים לגבי הפצה הוא להפיץ ביותר מערוץ אחד. למשל, בישיבות צוות שבהן שהמנהלים יעדכנו את העובדים ויעודדו אותם להיכנס, במייל, באמצעות באנר בפורטל הארגוני, בניוזלטר הארגוני וכו'. ממש לא חייבים (וגם לא נכון) לנהל קמפיין מטורף על כל תוצר שמשחררים, הרבה פעמים מספיק פשוט לעדכן שהנה, זה קיים, בואו קחו.

הפיצו את תוצר הלמידה בטיימינג הנכון

תחשבו מתי אתם מפיצים את תוצר הלמידה שלכם. מדברים היום המון על הצורך של עובדים ללמוד את מה שהם צריכים בדיוק כשהם צריכים את זה. הרבה פעמים, הפצה של התוכן הנכון בזמן הנכון זה מה שיהפוך אותו לויראלי.

זרמו איתי רגע. נניח שאני שולחת לכם עכשיו סרטון שמלמד איך להרכיב שידה של איקאה ואתם בכלל בנופש בתאילנד. סביר להניח שלא תיכנסו, נכון? (אלא אם כן אתם מאוד משועממים וגם קצת מוזרים). אבל, אם תקבלו אותו אחרי שהגעתם הביתה עם השידה וסיימתם לקלל את הרגע שקניתם אותה, כנראה שתיכנסו לסרטון, ואם תאהבו אולי גם תשלחו לחברים שקנו את אותה שידה.

Depositphotos_23949671_s-2019-min

תנו להם להגיב על זה

כולנו מורגלים להיות באיזושהי אינטראקציה עם התוכן, לעשות לייק, להגיב, לשתף. תנו ללומדים שלכם אפשרות לייצר אינטראקציה עם תוצרי הלמידה שלכם, להביע את דעתם, להמליץ לאחרים.

אם יש לכם יוטיוב ארגוני, פייסבוק ארגוני או כל פלטפורמה אחרת שמאפשרת אינטראקציה ושיתוף בין העובדים בארגון, כדאי להעלות את התוצר לשם ולפתוח את האפשרות לתגובות ושיתופים שיעודדו עובדים נוספים להיכנס- וככה יהפכו את התוצר לויראלי.

בדקו ויראליות של תוצרים קיימים

ברוב מערכות ה-LMS והפלטפורמות השיתופיות יש אפשרות לבדוק עד כמה התכנים היו ויראליים, על ידי בדיקה של מספר צפיות, הורדות, לייקים, שיתופים, תגובות וכו'. נסו לבדוק איזה תוצרי למידה היו הכי ויראליים, זה יכול לעזור לכם להבין מה הלומדים שלכם הכי צריכים כרגע, איזה סוגים של תוצרים הם מעדיפים. זה לא בהכרח אומר שמהיום ואילך אתם תעשו רק תכנים מהסוג הזה, אבל זה יכול להיות בסיס טוב לקבלת החלטות מושכלת ולא אינטואיטיבית.

רוצים דוגמאות לתוכן ויראלי? כנסו לקישור הזה, שסוקר את 10 הסרטונים הכי ויראליים ששברו את הרשת בעשור האחרון.

יאללה לכו תפיצו את התכנים הויראליים שלכם,
ואינשאללה שקורונה תחזור להיות פשוט… קורונה.

3nvd9z

שתפו את הפוסט:

השמיים שלכם זקוקים לזיקוקים?

הצטרפו לבלוג וקבלו מידע עדכני,
טיפים מקוריים וכלים פרקטיים שישדרגו את תהליכי הלמידה שלכם בכל מסגרת משאבים.

אשלח לך עדכון על פוסטים חדשים פעמיים בחודש לכל היותר.
לעולם לא אעביר את המייל שלך לאחרים.
אפשר לצאת מהרשימה בכל זמן בלחיצת כפתור.

מי אני?

היי, שמי שירי דייטש.
למעלה מ-20 שנה אני עוזרת לאנשי וצוותי למידה בארגונים לבנות תהליכי למידה אפקטיביים ולהעצים את האימפקט של יחידת הלמידה בארגון. אני עושה זאת באמצעות תוכניות ייחודיות של יעוץ, ליווי והכשרה בגישה פרקטית, מותאמת-אישית ויסודית, שמביאות לעצמאות ולהצלחה לאורך זמן.

ההתמחות שלי היא שילוב עולם הלמידה הארגונית עם עולמות השיווק כדי להעלות את המודעות והמעורבות של עובדים בלמידה ולהטמיע תרבות למידה בארגון.

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד

גאנט לשיווק הלמידה
[חינם]

» לדעת בכל זמן אילו פעילויות למידה לשווק, באילו ערוצים ומתי, ולהיערך קדימה עם תחושת ודאות וביטחון.

» לרתום יותר עובדים ללמידה ולהשיג את המטרות שלכם בצורה מאוזנת לאורך השנה, מבלי להציף את העובדים בתיקשורים.

גאנט לשיווק הלמידה
[חינם]

» לדעת בכל זמן אילו פעילויות למידה לשווק, באילו ערוצים ומתי, ולהיערך קדימה עם תחושת ודאות וביטחון.

» לרתום יותר עובדים ללמידה ולהשיג את המטרות שלכם בצורה מאוזנת לאורך השנה, מבלי להציף את העובדים בתיקשורים.

דילוג לתוכן